Bosch Magyarország Podcast

Elveszi a munkát? Gyáraktól a ChatGPT-ig. | Beszélgetés Kiss Gergellyel & Porteleki Balázzsal

Episode Summary

Fókuszban a gyártás és a termelőüzemekben munkáért kopogtató mesterséges intelligencia (MI). A Bosch Magyarország Podcast kilencedik epizódjában arra kerestük a választ, hogyan alakítja át a gyárak működését az egyre nagyobb teret nyerő MI? Műsorunk házigazdája, Tóth Edit, gyakorlati tapasztalatairól kérdezte Porteleki Balázs, villamosmérnök, közgazdász, MI projektvezető kollégánkat, aki a maklári telephelyünkön már napi szinten dolgozik tanulásra képes algoritmusokkal. Harmadik beszélgetőpartnerük ezúttal Kiss Gergely informatikus mérnök, mérnök tanár és aranykalászos gazda. Az általa és két társa által alapított Attrecto Zrt. innovatív mobil-, webes és mesterséges intelligencia rendszerek fejlesztésén dolgozik. A beszélgetés során olyan izgalmas kérdésekre keressük a válaszokat, mint hogy milyen kihívásokat jelent a cégeknek a MI-bevezetése, vagy hogy van-e félnivalójuk a munkavállalóknak a mesterséges intelligencia térnyerése kapcsán? Tartsatok velünk ezúttal is!

Episode Notes

Fókuszban a gyártás és a termelőüzemekben munkáért kopogtató mesterséges intelligencia (MI). A Bosch Magyarország Podcast kilencedik epizódjában arra kerestük a választ, hogyan alakítja át a gyárak működését az egyre nagyobb teret nyerő MI?

Műsorunk házigazdája, Tóth Edit, gyakorlati tapasztalatairól kérdezte Porteleki Balázs, villamosmérnök, közgazdász, MI projektvezető kollégánkat, aki a maklári telephelyünkön már napi szinten dolgozik tanulásra képes algoritmusokkal. Harmadik beszélgetőpartnerük ezúttal Kiss Gergely informatikus mérnök, mérnök tanár és aranykalászos gazda. Az általa és két társa által alapított Attrecto Zrt. innovatív mobil-, webes és mesterséges intelligencia rendszerek fejlesztésén dolgozik.

A beszélgetés során olyan izgalmas kérdésekre keressük a válaszokat, mint hogy milyen kihívásokat jelent a cégeknek a MI-bevezetése, vagy hogy van-e félnivalójuk a munkavállalóknak a mesterséges intelligencia térnyerése kapcsán?  Tartsatok velünk ezúttal is!